2017 05 22, Pirmadienis Portalo filosofija   I  Bendradarbiavimas   I  Kontaktai   I  Atsakomybės ribojimas
              Portalas SVEIKATOS SODAS: Kuo arčiau Gamtos tuo daugiau sveikatos! 

Mažiau spam‘o – švaresnė galva.

img

 

PRAVARTU

       PIRMOJI PAGALBA

         KALENDORIUS

      DOPLERIO RADARAS

      PACIENTŲ TEISĖS

      ECHOSKOPIJA.LT

       AKIŲ KLINIKA

 „SVEIKATOS SODO“     VIDEO DIENORAŠTIS   

Hey.lt - Nemokamas
 lankytojų skaitliukas
Kodėl imbierų sultys būna žalios ir kuo juos pakeisti?   print
Imbierų spalva kinta nuo dirvožemio, klimato ar cheminių priemonių, kuriomis jie apdorojami, teigia „Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė. Tačiau ji siūlo imbierus pakeisti netgi vertingesniu lietuvišku šakniavaisiu.

LRT radijo klausytoja Gabija iš Kauno domisi, kodėl, sutarkavus imbierus, pasirodė žalios sultys.

„Nusipirkau imbiero šaknį, sutarkavau, pasirodė sultys, tačiau jos – žalios spalvos, kaip salotos. Daug metų perku imbierus, jie visada buvo geltonos spalvos. Norėčiau, kad paaiškintumėte, kodėl taip yra“, – prašo klausytoja.

„Žolinčių akademijos“ prezidentė D. Kunčienė sako, kad imbierų spalva gali priklausyti ir nuo veislės bei kilmės vietos.

„Teko daryti eksperimentą namuose. Imbiero šaknis pradėjo leisti daigus, juos įsodinau į vazoną. Paauginusi porą metų bandžiau išsispausti sultis, jos buvo visai kitokio atspalvio ir kvapo nei parduotuvėje pirktų imbierų“, – pasakoja D. Kunčienė. Ji teigia, kad imbierų spalvai ir kvapui daro įtaką ir dirvožemis bei klimato sąlygos.

Spalva, pasak „Žolinčių akademijos“ prezidentės, kitokia gali būti ir dėl apdorojimo priemonių. „Juk transportuojant imbierai vis tiek kažkuo apipurškiami“, – mano pašnekovė.

D. Kunčienė tvirtina dažnai matanti parduotuvėse nukainotų, abejotinos būklės imbierų: pamėlynavusių ar net papelijusių. „Žmonės tokia preke susigundo ir vėliau turi netgi sveikatos problemų“, – tikina specialistė.

Todėl imbierus ji rekomenduoja keisti kitais, Lietuvoje augančiais šakniavaisiais.

Vikipedija - Frank Vincentz nuotr.

„Siūlyčiau mūsų vartojimui prikelti krienus. Krieno šaknis gali būti ne tik ne blogesnė, bet net ir geresnė pagalbininkė nei imbierai“, – tvirtina pašnekovė.

Jos teigimu, krieno šaknį taip pat galima sutarkuoti ir išsispausti sultis. „Žinoma, jeigu jūsų virškinimo sistema sveika ir galite naudoti šį šakniavaisį“, – pažymi „Žolinčių akademijos“ prezidentė.

Jei sultys dirgina virškinamąjį traktą, reikėtų naudoti džiovintus krienus ir sušvelninimui sumaišyti juos, pvz., su keptu obuoliu.

„Kai šalta, kurį laiką krienus galima naudoti kasdien. O jeigu dažnai kamuoja kosulys, pasigaminkite krienų, medaus ir spanguolių mišinį. Lietuviški krienai labai tinka imunitetui stiprinti“, – sako D. Kunčienė.

LRT Radijo laida „Ryto garsai“

Freeimages.com - Jan Schöne

Atgal  

Dėl straipsniuose aprašytų gydymo, sveikatingumo metodų taikymo ar vaistų vartojimo portalas SVEIKATOS SODAS neatsako. Kreipkitės patarimo pas savo gydytoją, vaistininką ar tos srities specialistą. 
Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami portalo SVEIKATOS SODAS autorinę medžiagą įdėkite aktyvią nuorodą www.sveikatossodas.lt



Reklama: Stogų įrengimas Baidarių nuoma dzūkijoje Reklamos paslaugos Plastikiniai langai Muitinės tarpininko paslaugos Krovinių pervežimai Medinės durys Mediniai langai Grindinio trinkelės

Svetainių kūrimas, seo paslaugossvetainių kūrimas, seo paslaugos

durys, medinės durys